Da li ste stariji od 18 godina i da li ste IQOS korisnik koji pristupa sa lokacije u Republici Srpskoj - Bosna i Hercegovina?

Morate imati 18 godina ili više da biste pristupili materijalima na ovoj stranici.

Mi brinemo - Ova internet stranica sadrži informacije o proizvodima bez duhanskog dima, koji su namijenjene IQOS korisnicima iz Republike Srpske.

PMI-evi proizvodi bez duhanskog dima nisu alternativa prestanku pušenja i nisu dizajnirani kao pomoć za prestanak pušenja.

Rješavanje problema sa IQOS 2.4
PLUS uređajem

Tu smo da ti pomognemo i pružimo podršku za IQOS 2.4 PLUS uređaj

Tvoj uređaj možda nije napunjen?

Problem ponekad može biti u tome da je baterija prazna. Evo kako da provjeriš da li je tvoj uređaj potpuno napunjen.

1. Pritisni dugme na IQOS 2.4 PLUS džepnom punjaču trajanju od jedne sekunde. Trebalo bi da vidite da su svjetla uključena. Ako svjetla nisu uključena, ponovo pritisnite i zadržite dugme ovog puta 4 sekunde.

2. Ako još uvijek ne vidiš svjetlo, napuni džepni punjač koristeći IQOS strujni adapter i kabl*.
Da provjeriš da li je tvoj IQOS 2.4 PLUS držač potpuno napunjen, pritisni dugme na džepnom punjaču dok da je držač još unutra. Ako se pojavi okruglo svjetlo na vrhu punjača, tvoj držač je spreman za upotrebu, ali ako svjetlo pulsira, to znači da se trenutno puni. Alternativno, samo uklonite držač i provjerite da li je svjetlo uključeno. Ako jeste, vaš držač je napunjen i spreman je za upotrebu.

Pogledaj kako da napuniš IQOS 2.4 PLUS

Resetovanje IQOS 2.4 PLUS uređaja

Ako je tvoj IQOS 2.4 PLUS napunjen ali i dalje ne radi, sljedeći korak je da resetuješ IQOS 2.4 PLUS uređaj. U isto vrijeme pritisni dva dugmeta ispod svjetla koje pokazuje status baterije, vidjet ćeš da će nakon 2 sekunde sva svjetla zatreperiti nekoliko puta.

Čišćenje IQOS 2.4 PLUS uređaja može biti rješenje

Ako ti je teško da uvučeš paru iz duhanske patrone ili nema dovoljno aerosoli, tvom IQOS 2.4 PLUS uređaju je možda potrebno čišćenje. Nježno koristi naš alat za čišćenje i štapiće za čišćenje su kako biste očistili grijnu komoru i kapicu.

Redovno čišćenje IQOS 2.4 PLUS uređaja sa odgovarajućim alatom može da riješi probleme, ali i osigura optimalni okus duhana.

Tvoj IQOS 2.4 PLUS uređaj neće da se upali?

Ako se tvoj IQOS 2.4 PLUS uređaj ne puni pravilno, konektorima baterije možda treba čišćenje. Upotrebi štapiće za čišćenje da očisti konektore IQOS držača i IQOS džepnog punjača i trebalo bi da vidiš poboljšanje.

Šta uraditi kada postoji problem sa temperaturom?

IQOS 2.4 PLUS radi na temperaturi između 10° i 40° C. Ako temperatura pređe ovaj nivo ili bude preniska, možda ćeš vidjeti malo crveno svetlo na džepnom punjaču IQOS 2.4 PLUS uređaja ili ćeš vidjeti svjetlo koje pokazuje status baterije kako treperi kada ga pritisneš.

Ako misliš da je tvoj uređaj vruć, odnesi ga na hladnije mjesto i ostavi da se ohladi. Ako misliš da je tvoj uređaj previše hladan, pokušaj da zagriješ IQOS 2.4 PLUS držač u ruci najmanje 1 minut.

Polomljena oštrica ili je drugo fizičko oštećenje?

Moguće je da tvoj uređaj ima polomljenu oštricu ili neko drugo fizičko oštećenje. Oštrica se može polomiti ako vršiš pritisak kada čistiš IQOS 2.4 PLUS uređaj, pažljivo i potrudi se da ne vršiš pritisak na oštricu. Takođe izbjegavaj okretanje duhanskih patrona dok su u držaču.

Ako ti se dogodilo nešto od ovoga, želimo da ti pomognemo i što prije da osposobimo tvoj uređaj. Naš tim za korisničnu podršku će te sprovesti kroz potrebne korake kako bismo osigurali da nećeš dugo biti bez svog uređaja.

To nije sve…

U uputstvu za korištenje IQOS 2.4 PLUS uređaja ima još korisnih informacija.

IQOS 2.4 uputstvo za korištenje će ti omogućiti da dublje istražiš kako tvoj uređaj radi i šta može.

Preuzmi

Da li i dalje imaš pitanja?

Stojimo ti na raspolaganju kroz razne kanale.

Viber

Razgovaraj sa našim IQOS ekspertima I putem Viber-a.

Odgovorićemo ti u roku od nekoliko minuta.

Na raspolaganju smo ti od ponedeljka do subote od 09-21h

I nedeljom od 10-18h.

Otvori IQOS Viber

E-pošta

Pošalji nam pitanje i odgovorićemo ti u roku od 24h.

Pošalji e-mail na: contact.ba@iqos.com

Pozovi nas

Pozovi nas besplatno na 0800 2 12 12 i naša telefonska linija za podršku će te direktko povezati sa IQOS ekspertom.

Na raspolaganju smo ti od ponedjeljka do subote od 09-21h

I nedjeljom od 10-18h.

Kontaktiraj nas

FAQ

Pronađi odgovor na neko od najčešće postavljanih pitanja.

Vidi FAQ